Lagar god mat och myser i allmänhet.
Så jag delar med mig lite av det jag lagat och hittat på idag.
Björn Ferrys Laxlåda
4 port.
200g Rökt lax eller bit
500-600g Fryst Grönsaksblandning
4 Ägg
1 dl. Riven Västebottensost
3 dl. Vispgrädde
Smör
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en svlång, ugnsfast form med smör.
Vispa ihop ägg, ost och grädde.
Fördela laxen, skuren i små bitar och grönsaksblandningen i formen.
Slå på äggvispet och grädda i 200 grader i ca. 20 min.
Broccoli och Kycklinglåda
6-8 port.
1kg Kycklingfilé
800g Fryst Broccoli
4 dl Vispgrädde
2 dl Creme Fraiche
3-4 msk Kycklingfond
Salt och Peppar
1-3 tsk Sambal Olek
Koka upp broccolin och låt sedan rinna av ordentligt. Dela varje kycklingfilé i 3-4 bitar och stek nästan klara i smör, salta och peppra. Lägg broccolin i en ugnsform och lägg kycklingen över. Vispa ihop Grädde, Creme Fraiche, Kycklingfond och Sambal Olek. Slå såsen över kycklingen och broccolin och sätt in i ugnen på 200 grader tills kycklingen är helt klar och såsen kokat ihop sig.
Och, som lite piff på det hela så fixade jag ihop lite gott...
![]() |
Brie Ost med ringlande Ekologisk Honung m. rostade nötter |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar