söndag 15 maj 2011

gott bröd

Mitt nya favorit bröd... enl. lchf.
Så gott och går sååå snabbt att göra.

 
 
Oopsies är en variant av bröd helt utan mjöl som kan användas både till smörgås och rulltårta.  
  • 3 ägg delade i vita och gula
  • ca 100 gram philadelphiaost
  • en nypa salt
Vispa äggvitorna så hårt att bunken kan vändas upp och ner.
Vispa ihop äggulorna och philadelphiaosten. Blanda försiktigt ned äggule- och philadelphiasmeten i äggvitorna. Klicka ut 6 oopsies på en plåt med smort bakplåtspapper (de har en tendens att fastna annars).

Gräddas i ugn 150 grader ca 30 minuter.

Oopsies kan varieras i det oändliga. Olika smaksättningar kan tillsättas efter tycke och smak, till exempel:
  • riven ost
  • kardemumma
  • vanilj
  • olika örtkryddor
Man kan använda oopsies till allt möjligt. Fattiga riddare, rulltårta, botten till smörgåstårta, semlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar