måndag 18 juli 2011

matmuffins

Med smak av purjolök... ja, självklart enl. lchf



Ingredienser:
Du behöver:
16 muffins formar av folie (mazarinformar) eller silikon.
Alternativt en muffinsplåt av teflon.

Basrecept:
8 st Ägg
1 dl Grädde
1 dl Keso eller Kesella
1 dl Riven Ost, gärna smakrik
1 tsk Bakpulver
Salt och Peppar

Exempel på Fyllning:
Fetaost, Oliver, Soltorkade Tomater, Knaperstekt Bacon, Kryddig Korv, Svamp, Purjolök, Skinka, Färska Örter, Kryddor osv osv.

Matmuffinsen går att kombinera i det oändliga. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser! Så prova er fram med olika smaker =)

Gör så här
Förbered din fyllning, stek om det behövs, skiva, hacka osv. Blanda ihop äggen, grädden, keso/kesella, riven ost, bakpulver, salt och peppar. Blanda ner din fyllning och eventuell annan krydda om så önskas.

Häll upp i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i 25 minuter på 175°C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar